Länka din blogg!

Hej alla söta!
Jag skulle tycka att det vore roligt om ni som har egna bloggar kan länka de
här på bloggen!
Gå in på SKAPA sedan LÄNK och lägg till er blogg på vår länk lista.
På länk listan hittar ni även ATR,s och Dramatens hemsida t.ex.
alla bra hemsidor på samma plats helt enkelt! XD



Over and out!
// Love Angie <3

Nu ska vi vara äckliga!

Hej alla söta! XD
Dagen började med en hel del hjärngympa övningar.
Tro mig att gå i ett bestämt mönster samtidigt som man säger varandras namn i ett annat mönster och kastar en liten boll i ytligare ett annat mönster. Är inte speciellt lätt!
Men när man väl lyckas med att få ihop alla mönster tillsammans så är det nästan omöjligt att inte tycka att man är rätt duktig =)
Att börja dagen med lite koncentrations övningar var otroligt roligt, om inte annat så väldigt nyttigt. Det är alltid lika roligt att utmana gruppen och sig själv i övningar som kräver stor fokus. 

Lektionen fortsatte sedan i Keith Johnstones Impro tecken då vi skulle fokusera på att vara äckliga. Alltså att erbjuda det finaste vi har som t.ex. en låda snor eller en ask med mormors gamla tånaglar. Detta skulle vi ge till vännen bredvid som sedan ger en ny present till en ny person.
Snacka om äckliga presenter eller hur? Men det är också tanken med övningen. Att kunna träna bort blockeringar på saker som vi tycker är äckliga men även att våga ta plats i spelet.
Detta var en övning som bjöd på många skratt och roliga reaktioner XD
Vi fortsatte sedan med att träna vår improvisations förmåga genom lekarna "Hissen" och "bilen". Som alltid blir lika spännande och roliga varje gång man göra dem. Man kan liksom aldrig förutspå vad som kommer att hända i spelet. 

Vi fortsatte sedan med att diskutera den kommande föreställningen som vi vill sätta upp.
Detta var en diskussion som bjöd på många intressanta tankar och idéer. Om jag försöker sammanfatta lite kort av det som togs upp så funderar vi om vi borde skriva en förställning där vi använder drama övningar som vi under denna termin har gjort. 
Samtidigt som man går efter en röd tråd som storyline, ett förslag på stroyline var sagor som vi sedan gör en moder tolkning av. 
Men ingenting är bestämt så blogga eller kommentera om ni har idéer till föreställningen. Kanske har ni någon favorit övning vi kan använda oss av eller så kanske ni har andra galna idéer som kan funka.
Använd det kommande påsklovet att fundera över detta!
Men kom ihåg att vi har ungefär en månad på oss att sätta upp en produktion, så vara smarta och tänka på vad som är rimligt för den tiden. 

Och slutligen vill jag uppmuntra alla till att blogg på extradrama.blogg.se! 
Skriv vad du tänker kring övningar eller något som vi gjort på lektionerna eller varför inte tipsa om bra teater föreställningar? Bloggen är till för att utveckla vårt drama arbete, så blogga på om allt!
Så om du aldrig någonsin bloggat innan, prova kommentera! och sedan våga skriva ett blogg inlägg =)
Vem som helst får även bygga om designen XD

Ha en super bra kväll XD
// Love Angie <3


Välkommen till Extra Drama bloggen!

Nu är den äntligen här!
Extra Drama bloggen som ska hjälpa till att dokumentera vårt extra drama arbete samt produktions arbete i
drama ink 1.
Vi är ett gäng galna drama studenter från Stockholms universitet som studerar till att bli drama pedagoger och har denna termin även startat ett eget extra ämne i drama på sidan av.
Vi har valt att kalla det för extra drama och har under denna tid arbetat med diverse drama övningar och lekar.
Vi har även diskuterat och belyst vikten av problematik och situationer som kan förekomma i drama arbetet på fältet.

Grundtanken med denna blogg är att vi ska kunna dela med oss av övningar och lekar som kan utveckla drama arbetet i skolan. Samt att vi älskar att nörda oss i ämnet och gör det gärna med ett stort leende på läpparna =)

En rolig ide med en blogg är att ALLA som vill kan blogga om lektioner mm, med andra ord är denna blogg en drama e dagbok. Vi kan även visa vårt arbete genom text, bild och film. Detta är möjligt i denna blogg!

Så hoppas att ni alla kommer att uppskatta denna blogg! XD



Ha det BÄST!
//Love Angie <3 (Angelica)  


RSS 2.0